Mijn favorieten

Een woning aankopen

Wij begeleiden u graag bij het kopen van een woning

Een woning kopen is niet iets dat je dagelijks doet. Het is daarom prettig als iemand je goed advies kan geven over de huidige woningmarkt, bouwkundige aspecten, ontbindende voorwaarden, gemeentelijke bepalingen en het uitbrengen van een scherp, maar realistisch onderhandelingsbod. Vraag en antwoord over de koop van een woning, klik
hier.

Uw NVM-aankoopmakelaar kan u hierbij helpen.

 

Download hier de brochure waarin het gehele aankoopproces wordt beschreven.

 Behartigen van uw belangen

De makelaar die de woning in de verkoop heeft, behartigt de belangen van de verkoper. Hij of zij mag u dus niet helpen bij het te volgen onderhandelingstraject. U doet er goed aan om zelf een
aankoopmakelaar in te schakelen. Uw aankoopmakelaar is een deskundige, heeft kennis van de plaatselijke markt en het belangrijkste: hij behartigt úw belangen.

Ondanks de informatieplicht van de verkopende partij, heeft de koper ook een onderzoeksplicht. Uw aankoopmakelaar kan u daar nader over informeren.

Huis kopen? Doe het samen met een
aankoopmakelaar van de NVM.


 No-risk clausule

Als u een huis koopt voordat u uw eigen huis heeft verkocht, bezit u enige tijd twee huizen. Als deze periode te lang duurt, kan dat financieel nare gevolgen hebben.

In dat geval is het wellicht verstandig in overleg met de verkopende partij de
NVM No-Risk clausule in uw koopcontract op te nemen. Daarmee kunt u uw aankoop ontbinden, mocht de verkoop van uw huidige huis onverhoopt lang duren.

Uw NVM-makelaar kan u precies uitleggen wat de
NVM No-Risk clausule inhoudt en wanneer u deze kunt toepassen. Hij is u graag van dienst.